ä:0228 Ä:0196 ß:0223  mi ez?

Ajánld másoknak is a DeutschNetet!
 

« < Április 2018 > »
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
 
Kezdőlap
Köszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: Lernyeiné Schäffer Mária   
2007. május 28.

Üdvözlünk a DeutschNet portálon!

A DeutschNetet azok számára hoztuk létre, akik a német kultúrával szorosabb kapcsolatban állnak; munkájuk, tanulmányaik vagy szabadidős elfoglaltságuk kapcsán nap mint nap foglalkoznak a német nyelvvel, hagyományokkal vagy a nyelvet beszélő országokkal. Reményeink szerint a portál a kapcsolatteremtés és a folyamatos információáramlás eszköze lesz, amely összehozza a hasonló érdeklődésű embereket, gazdag és sokrétű tartalmi gyűjteményt biztosít, és megkönnyíti a mindennapos feladatok megoldását. Igyekszünk minden német kultúrához kapcsolódó témának teret biztosítani. Indulásként a következő három területet szeretnénk felölelni.

  • német nyelvoktatás

A nyelvórákra készülve használható segédanyagokat készíteni vagy keresni a pedagógusnak sokszor nagy erőfeszítésel és időráfordítással jár – ezt gyakorló pedagógusként magam is tapasztaltam. A sok munkával elkészült, összeállított anyagok azután a következő felhasználásra várva gyakran évekig a fiókban porosodnak, pedig közben ki tudja, hány kollégának jelentene nagy segítséget. Ezt felismerve hoztunk létre a dokumentumtárat és a képtárat, ahová feltöltve, ezek az anyagok (óravázlatok, feladatlapok, játékötletek, képek…) közkinccsé válhatnak. Kérjük, te is töltsd fel saját munkáidat, mert a dokumentumtár és a képtár csak akkor válhat jól használható eszközzé, ha minél gazdagabb gyűjteménnyé válik. Ha úgy gondolod, hogy saját tapasztalataid megosztásával segítségére lehetsz másoknak, esetleg neked van szükséged segítségre, vagy szívesen megosztanád gondolataidat másokkal, használd a Fórumot!

  • nemzetiségi kultúra

Szeretnénk, ha a DeutschNet virtuális találkozóhelye lenne a német nemzetiségi kultúrcsoportoknak (hagyományőrző körök, tánccsoportok, dalkörök), német nemzetiségi önkormányzatoknak és német nyelvet tanító iskoláknak, óvodáknak. A portálon bemutatkozási lehetőséget biztosítunk számukra, elhelyezhetik rendezvényeik hirdetését, az eseményekről készült beszámolókat, képeket, videókat, saját honlapjukra mutató linkeket. A Fórum keretein belül kapcsolatfelvételre, információcserére nyílik lehetőségük.

  • utazás

Németországot, Svájcot, Ausztriát jól ismerők, és felfedezni, megismerni vágyók számára tapasztalatcsere lehetőséget biztosítunk. Várjuk az élménybeszámolókat, túra- és szálláshely ajánlatokat a tapasztalt utazóktól, hogy információikkal megkönnyítsék a jövőbeli látogatók dolgát.

A portál csak akkor lesz hasznos eszköz mindenki számára, ha sokan hozzájárulnak ötleteikkel, tapasztalatukkal, munkájuk megosztásával. Ezért minden beküldött, feltöltött, megosztott információnak örülünk. Kérünk, nézz körül te is a fiókodban, és ha bármit találsz, ami mások számára hasznos lehet, vagy élményt okozhat, oszd meg a DeutschNet látogatóival!


Szólj hozzá a fórumban. (0 hozzászólás)
Utolsó frissítés ( 2007. október 10. )
 

Szótár

Partnereink

Nemzetisegek.hu

Szavazások

Mi érdekel téged leginkább a DeutschNeten?
 

Online felhasználók

©2007-2018 deutschnet.hu