ä:0228 Ä:0196 ß:0223  mi ez?

Ajánld másoknak is a DeutschNetet!
 

« < Április 2018 > »
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
 
Kezdőlap arrow Használati útmutató arrow A Képtár használata
A Képtár használata Nyomtatás E-mail
Írta: L.Csaba   
2007. június 05.

A képtárban egyrészt az oktatási célú képek, rajzok adatbázisát, másrészt a nemzetiségi kultúrával kapcsolatos archív és aktuális fényképeket találod. A képek e témák szerint kategóriákba vannak rendezve.  A kategóriákon belül tematikus alkategóriák tartalmazzák a képeket. Ha egy képre van szükséged, keresheted e kategóriák szerint, vagy használhatod a keresés funkciót, ami a megadott kulcsszavak alapján kilistázza a keresett szóval kapcsolatos képeket. A kulcsszavak magyarul és németül szerepelnek, tehát német szavakra is kereshetsz.

Példák:
 kereső szó találat
 piac banán, sárgarépa, káposzta, ...
 sárga banán, sárgarépa, ...
 Milchprodukte sajt, …
 Haustiere tehén, kakas, …

A képre rákattintva nagyobb méretben is megnézheted, letöltheted, vagy elküldheted ismerősödnek emailben.  Ha a kép mérete, színei, egyéb tulajdonságai nem megfelelőek a célra, vagy több képet szeretnél kombinálni, a kívánt képet megszerkesztheted egy rajzoló programmal. (pl. Windows Paint, vagy az ingyenesen letölthető IrfanView)

Ha nem találsz egy képet, amire szükséged lenne, küldj egy mailt a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges –ra, vagy írd meg a fórumban, hátha valaki fel tud tölteni neked. Ha így sem jutsz eredményre, és máshol találsz, esetleg te magad rajzolod meg a képet, gondolj a többiekre, és töltsd fel a DeutschNetre! Ha neked szükséged volt rá, biztosan másnak is hasznára válik majd. 

Ahhoz, hogy egy papírképet fel tudj tölteni, előszöris a saját számítógépeden egy fájlt kell létrehoznod belőle. Ha van szkennered, olvasd be a képet azzal. Ajánlott beállítások: 200 dpi, JPG fájltípus, közepes minőség. A szkennelésnél ügyelj arra, hogy csak a kép hasznos részét olvastasd be, ne a teljes szkennelhető méretet!

Ha nincs szkennered, használhatsz digitális fényképezőgépet is. Ügyelj a jó megvilágításra, és arra, hogy a gép objektívje a képre merőlegesen álljon! Digitális fényképezőgéppel nem csak rajzokról, hanem valódi tárgyakról is készíthetsz jellemző képeket. 

A kép feltöltéséhez be kell jelentkezned. A felhasználói menüben válaszd a kép feltöltése menüpontot! Add meg a kép címét (magyarul), és válassz kategóriát! Ha nincs még megfelelő kategória, írd meg a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges –ra, vagy töltsd fel az oktatás kategóriába, majd később berakjuk a megfelelő helyre. A kulcsszavak mezőbe írj be minden olyan szót magyarul és németül is, amiről a kép eszedbe juthat! Ez később majd megkönnyíti a keresést. 

Például a banán képéhez célszerű beírni a Banane, Obst, gyümölcs, gelb, sárga, Obst- und Gemüseladen, zöldséges, Markt, piac, ... kulcsszavakat. 

Ezután a Tallózás gombbal add meg a kép helyét (azt a fájlt, amiben  a képet a számítógépeden tárolod), és a feltölt gombbal indítsd el a feltöltést! Ha a feltöltés nem sikerül, annak egyik oka az lehet, hogy a kép fájlmérete túl nagy. A maximális feltölthető fájlméret 200 kilobájt, ezt a képfájl tulajdonságainál ellenőrizheted. (Windowsban például kattints a jobb egérgombbal a fájlra, és válaszd a Tulajdonságok menüpontot). Ha a fájl nagyobb a megengedettnél, küldd el nekünk mailben. 

Ha nem akarsz bajlódni a feltöltéssel, küldd el a képfájlt a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges –ra. 

Papírképeidet elkültheted postán is, a beszkennelés után visszaküldjük neked az eredetiket.


Szólj hozzá a fórumban. (0 hozzászólás)
Utolsó frissítés ( 2008. február 09. )
 

Szótár

Partnereink

Nemzetisegek.hu

Szavazások

Mi érdekel téged leginkább a DeutschNeten?
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
©2007-2018 deutschnet.hu