ä:0228 Ä:0196 ß:0223  mi ez?

Ajánld másoknak is a DeutschNetet!
 

« < Április 2018 > »
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
 
Kezdőlap arrow Használati útmutató arrow Az eseménynaptár használata
Az eseménynaptár használata Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. május 01.

Az eseménynaptár tartalmazza a német kultúrához kapcsolódó, közérdeklődésre számot tartó események időpontját és helyszínét. 

A naptárt éves, havi, heti vagy napi bontásban jelenítheted meg. A kívánt időszakot a nyilacskák segítségével, vagy az adott napra kattintva keresheted meg.  Az ’Ugrás hónaphoz’ gombbal közvetlenül megadhatod a megjelenítendő hónapot. A keresés gombbal az események leírásának szövegében kereshetsz. 

A ’közelgő események’ listája a következő 90 nap eseményeit jeleníti meg. A ’helyszínek’ térképén az események helyszíneiről tájékozódhatsz. A narancsszínű jelölőkre kattintva megjelenik a helyszín, és az esemény részletes leírására mutató link.

Regisztrált felhasználóink új eseményeket jegyezhetnek be a naptárba. Ennek menete a következő: Regisztrálás után az 'Új esemény' linkre kattintva megjelenik egy adatlap, melyet az eseménynek megfelelően kell kitölteni.

Tárgyként add meg az esemény rövid elnevezését. Válaszd ki a megfelelő kategóriát. A tevékenység részben bővebben írhatsz az eseményről. A hely mezőben add meg az esemény helyszínét. Ha azt szeretnéd, hogy a helyszín a térképen is megjelenjen, akkor először a címet add meg. Ez lehet a helység neve, de akár a pontos cím is. Ha a címen kívül egyéb, a helyszínre utaló információt is írsz ebbe a mezőbe, azt pontosvesszővel válaszd el a címtől. Pl. ’ Pilisvörösvár; Friedrich-Schiller Gimnázium’. Ha a helyszín mentés után nem jelenik meg a térképen, ellenőrizd a címet a maps.google.com – on. Tipp: ha azonos cím esetleg egy másik helyen is létezik a világban, add meg a helység irányítószámát a pontos azonosításhoz. Pl. ’ 2065 Mány’. 

Megadhatod még a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, illetve kiegészítő információkat. 

Az általános adatok megadása után az adatlap felső részén lévő 'naptár' fülecskére kattintva lehet a pontos dátumot és időpontot megadni.  Ha az eseményt időpont nélkül szeretnéd megadni, jelöld meg az ’Egész napos vagy meghatározatlan időtartamú esemény’ opciót. Ha csak a kezdő időpont ismert, jelöld meg a ’Csak kezdő időpont’ opciót. Add meg az esemény kezdő - záró dátumát és időpontját. Az időpont formátuma: óó:pp.

Megjegyzés: különleges eset áll fenn az egynapos éjszakai eseményeknél. Pl.: tegyük fel, hogy egy egynapos esemény 19:00 órakor kezdődik, és 3:00 órakor fejeződik be, ilyenkor a kezdő és a záró dátumnak ugyanannak a dátumnak  kell lennie, és arra a dátumra kell állítanod, amelyik megegyezik az éjfél előtti nappal. 

Az adatlap jobb felső sarkában lévő flopira kattintva tudod elmenteni a beírt információkat.

 

Ha a beírt eseményt módosítani vagy törölni szeretnéd, az 'Eseményeim' linkre kell kattintani, majd a kezelőpanel táblázatában a módosítani vagy törölni kívánt esemény mellett lévő 'Törlés' vagy 'Módosítás' linkre.

Módosítás esetén feljön ugyanaz az adatlap, amit az esemény beírásakor töltöttél ki. Ebben végezd el a javításokat, majd mentsd el a bejegyzést.

Ha törölni szeretnéd a beírt eseményt, elég csak a 'Törlés' linkre kattintani.

 
Szólj hozzá a fórumban. (0 hozzászólás)
Utolsó frissítés ( 2008. május 01. )
 

Szótár

Partnereink

Nemzetisegek.hu

Szavazások

Mi érdekel téged leginkább a DeutschNeten?
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
©2007-2018 deutschnet.hu