A német építészet hatott rám

Nem olyan régen néhány hetet eltölthettem a rokonaimnál Németországban. Már hosszú ideje terveztük ezt az utat, és nagyon vártam, hogy eljöjjön az indulás napja. Nem kevés várakozás után végre eljött az idő, hogy induljunk a családdal, és én nagyon boldog voltam. Főleg azért, mert tudtam, hogy a rokonaim egy kisvárosban laknak, aminek nagyon különleges hangulata van. A hagyományos faszerkezetes házak dominálnak, ez pedig kiemeli a táj festői szépségét. Ugyanis nem elég, hogy a városkában nagyon szép házak vannak, egy hegység kellős közepén is terül el, így a kilátás páratlan. Számos turista látogatja is folyamatosan, amit meg is tudok érteni. Mindig irigyeltem a rokonaim, hogy ilyen helyen élhetik a mindennapjaikat, de így idősebb fejjel rájöttem arra, hogy nem tudnám kis hazánkat elhagyni életvitelszerűen. Így maradnak a rövid, de annál tartalmasabb nyaralások.

Az első dolog, ami feltűnt a rokonaim házában, az az volt, hogy ehhez a stílushoz igazodik a ház berendezése is. Különösen tetszett a fürdőszoba, ahol szinte minden illett mindenhez. A kiegészítők és a bútorok teljes összhangban voltak, és a fa volt az uralkodó anyag a kisváros házainak burkolatához hasonlóan. Ennek láttán kedvet kaptam ahhoz, hogy otthon, a saját kis lakásomban is felújítsam a fürdőszobát valami hasonló stílus jegyében, ugyanis nem tudtam kiverni a fejemből a látottakat.

Mivel nem tudtam, hogyan kezdjek neki az egésznek, az interneten kezdtem lehetőségek után nézelődni, hátha találok valamit. Ugyanis nem szerettem volna szakembert hívni, minél több mindent meg akartam oldani saját magam. Találtam is egy oldalt, ahol főként fürdőszoba csempe ötletek tárháza áll az olvasó rendelkezésére, de más hasznos tippeket is lehet olvasni. A föl színei című rész rögtön meg is ragadta a figyelmem, ugyanis ez a szín hajaz legjobban a fára, amit én uralkodó anyagnak szerettem volna. Az olvastam, hogy az utóbbi években kezdenek egyre nagyobb teret hódítani ezek a színek. A legsötétebb földszínektől a legvilágosabb kávé árnyalatig nagyon sok mindenből lehet válogatni, és ezek nem csak magukban, hanem kombinálva is nagyon szépen mutatnak.

A következő információ még az előzőnél is jobban felkeltette az érdeklődésem, amit nem gondoltam volna azok után, hogy faltam a sorokat. Megtudtam, hogy az olyan hagyományos alapanyagok, mint a márvány és kerámia mellett megtalálható a boltok polcain a kő, a fa és a bőr is. Ezek nem csak természetes állapotban lelhetőek fel a fürdőszobákban, hanem mintázatilag is. Ezt egy nagyon jó köztes megoldásnak tartottam. Ugyanis azok az emberek, akik hozzám hasonlóan azt szeretnék, ha a fa lenne az uralkodó anyag a fürdőszobában, választhatnak ilyen mintájú csempét! Hiszen valljuk be, a fa mint anyag, nem lenne túl jó választás az alapvetően nedves és párás helyiségbe.

Nagyon örültem, hogy az interneten rátaláltam erre az oldalra. Azt hiszem, sokan vagyunk azzal úgy, hogy nagyon szeretnénk a fürdőnket felújítani, de semmi ötlet nincs annak tekintetében, hogy hogyan is kellene elkezdeni, mire is kell odafigyelni a munkálatok során. Főleg azért volt hasznos, mert semmilyen tapasztalattal nem rendelkezek ilyen téren, hiszen fiatal koromból adódóan nem vettem még részt fürdőszoba felújításban. De azt hiszem, ezen a hiányosságon ez az oldal sokat fog segíteni, no meg persze a rutin meg az évek!