Sürgősen kellett az energiatanúsítvány a költöző kollégámnak

Flóra nevű kollégámmal már 5 éve dolgozunk együtt, és talán őt sikerült a legjobban megismernem a munkahelyi társaságból. A párjával gyakran járnak Németországba, mivel mind a ketten a német kultúra megszállottjai. Legutoljára éppen két hete voltak Münchenben, ugyanis Flórának állásinterjúja volt ott. Tudtam róla, hogy egy ideje már tervezgették, hogy kiköltöznek.

Flóra férje otthonról is tud dolgozni, így neki mindegy, hogy Magyarországon, vagy Németországban élnek. Flóra pedig pár nappal az interjú után visszajelzést kapott arról, hogy felvették őt dolgozni egy müncheni irodába, és egy hónap múlva már tudna is kezdeni. Úgy döntöttek, hogy eladják budapesti lakásukat. Az így befolyó összegből fognak addig lakást bérelni, amíg félre nem tudnak tenni elég pénzt arra, hogy Münchenben vegyenek lakást.

A lakás eladásához sürgősen szükségük volt az energiatanúsítványra, hiszen enélkül semmilyen adás-vételt nem lehet nyélbe ütni. Az energiatanúsítvány szerepe az ingatlanértékesítéskor az, hogy megmutassa, mennyire energiahatékony az ingatlan. A energiatanúsítvány a lakást vagy házat különböző kategóriákba sorolja, és minél jobb kategóriába tartozik az ingatlan, annál magasabb áron eladható.

Flóráéknak elég sürgős volt a tanúsítvány megszerzése, így tudtam is, kikhez kell fordulniuk. Amikor én adtam el a lakásomat, nekem az e-tanusitas.eu végezte a tanúsítványkiállítást, már 24 órán belül. A telefonos egyeztetést követően kiszállt a mérnök, elvégezte a helyszíni felmérést, továbbította az adatokat, és másnap már ki is szállították a tanúsítványt. Ezért a gyors munkáért nem kérnek el felárat, sőt még ők vállalnak termék- és árgaranciát. Ezek mellett pedig engem még egy ingatlan kisokossal is megajándékoztak anno.

Nem kell attól félnünk, hogy nem tudnak minket kiszolgálni, ugyanis az országosan több, mint 60 mérnökkel dolgoznak együtt, így szinte bárhol garantálni tudják az energiatanúsítvány kiállítását 24 órán belül. Ha igényeljük, akár már 12 órán belül el tudják küldeni nekünk a tanúsítvány HET azonosítóját, ami által már megköthető az adás-vételi szerződés. Ilyen hatékonyság mellett nem csodálom, hogy ők végzik a magyarországi energetikai tanúsítványkiállítások 10%-át. Flóráéknak is a legjobb szívvel ajánlottam őket.