Már szüleim is nézhetik a műsorom HD minőségben

A nevem Anna, riporter vagyok. Nem olyan régen végre megkaptam álmaim állását az országos televíziónál. Sok év műsorszerkesztés, hírlapszerkesztés és hírszerkesztés után végre benne leszek a TV-ben és készíthetek interjúkat, riportokat fontos, híres emberekkel.

A műsoromban olyan embereket interjúvolok meg, akik az elmúlt, kissé nehézkes időben sokat tettek a kultúráért, az országért, színesítették a társadalmat valamilyen formában. A héten egy német kultúrával foglalkozó professzor lesz a vendégem, aki egy két tanítási nyelvű középiskolát alapított meg néhány évvel ezelőtt, és azóta is sokat tesz a német-magyar barátságért, a kultúrák megismertetésével, programok szervezésével és természetesen az iskola vezetésével is.

Szüleimnek sajnos nincs televíziójuk, így gondoltam nincs jobb alkalom ennél, hogy vegyek nekik egy TV-t. A Best Markt oldaláról fogom megvenni, mert a TV árak nagyon kedvezőek, és óriási a választék is a webshopban. Több, mint 120 TV közül lehet választani a néhány ezer, tízezer forintostól akár a több százezer forintos készülékekig. A méretet, a teljesítményt, a felbontást, az extrákat tekintve is sok-sok változat van. Az ember azonnal elveszne a TV rengetegben, ha nem lenne a Best Markt-on egy hihetetlen jó leírás, ami segít a vásárlóknak megismerni a TV-ket, dönteni. Szóval fogja a vásárló kezét.

Nekem a TV árakon kívül még muszáj figyelembe vennem a felbontást és a képernyő méretét, sőt az egész készülék méretét, mert szüleim nappalija nagyon nagy, így távolról is jól kell, hogy lássák.

TV árak

Az oldalról megtudtam, hogy milyen altípusai vannak a televízióknak, mint például a régebbi plazma TV és LCD TV vagy az újabb típusok a LED és OLED televíziók. Található egy táblázat is az oldalon, hogy melyik méretű tévét hány méter távolságból ajánlott néni. Nekem ez is sokat segített a döntésben.

A hang minősége és tisztasága is nagyon fontos, de úgy vélem, hogy ez a közép árkategóriás tévéknél már alap dolog lehet. Én végül egy LG 43″-os készüléket választottam, amire két év gyártói garanciát kaptam. Full HD a minősége, a típusa pedig LED, tehát újabb típus. A képfrissítési frekvenciája 100 Hz, Smart TV, van benne elektronikus műsorújság, Wifi, 2 db USB bemenet és 3 db HDMI bemenet. Ezeket majd mind el kell magyaráznom a szüleimnek, hogy mire valók. Még sosem volt ilyen profi televíziójuk, biztosan nagy változás lesz nekik ezen TV-t nézni. És nem utolsó sorban, engem is meg tudnak nézni, ahogy az interjút készítettem a professzor úrral.