Német pontosság és a székhelyszolgáltatás találkozása

Van egy német barátom, aki aztán minden közhelynek megfelel, amit az emberek a németekkel szemben szoktak támasztani. Nagyon precíz, minden munkáját pontosan végzi el. Illetve nem csak a munka területén, hanem a magánéletben is ilyen. Már egy ideje itt él Magyarországon, de ezt a német óramű pontosságot egyszerűen nem tudja levetkőzni. Én örülök is neki kifejezetten, mert a barátaim nagy része a késős kategóriába tartozik inkább. Éppen ezek miatt úgy gondoltam, hogy tőle kérek tanácsot, amikor meg akartam alapítani a saját vállalkozásomat. Milyen jól is tettem, hogy rákérdeztem. Mondta a barátom, hogy ha egyéni vállalkozás székhely a téma, akkor ő tudja ajánlani a Székhelyszolgáltatás24 által nyújtott szolgáltatásokat. Sajnos sok időnk nem volt, hogy mindent elmagyarázzon, de mondta, hogy látogassak el a weboldalukra, és ott minden kérdésemre választ fogok kapni. Megköszöntem neki a segítséget, és úgy tettem, ahogy javasolta.

Amikor ellátogattam az oldalra, már akkor láttam, hogy milyen informatív. Nagyon sok mindent lehet olvasni az oldalon, így nem féltem attól, hogy a fejemben esetleg maradnak kérdőjelek. Olvastam, hogy a székhelyszolgáltatást elsősorban nagyobb cégek szokták igénybe venni. Ez nem azt jelenti, hogy az egyéni vállalkozóknak ne lenne hasznos, mert ez közel sincs így. A nagyobb vállalatoknál a szolgáltatás igénybevételére az elsődleges ok az, hogy nagy az adminisztrációs teher, és emiatt fel kell venni dolgozni valakit, aki csak ezzel foglalkozik. Ez pedig nem kevés pénzt jelent, ha annak a személynek a fizetését nézzük, nem beszélve a többi nem fizetéshez kapcsolódó költségről. Ezt lehet megspórolni többek között a székhelyszolgáltatással. Viszont az egyéni vállalkozók esetében más szempontból lehet ez az egész hasznos. Ők hajlamosak arra, hogy a költségek miatt mindent magukra vállaljanak, hogy ezzel is pénzt spóroljanak. Ebben nincs semmi meglepő, minden kezdő vállalkozó átmegy ezen az időszakon. Eleinte ezt az egész helyzetet még teljesen jól is lehet menedzselni, ám ez később egyre nehezebb feladat, ahogy fut fel a cég. Legrosszabb esetben az embert teljesen maga alá temeti a munka. Ha van egy szolgáltatás, aminek köszönhetően ezt az egészet el lehet kerülni, akkor miért is ne fizessünk érte egy kicsit többet? Nekem ennyi pénzt mindenképpen megér.

A székhelyszolgáltatásnak köszönhetően az embernek nem kell adminisztrációt fenntartania, amivel igen is lehet pénzt spórolni már rögtön, mert nem kell irodát bérelnünk. Azonban van néhány dolog, amit figyelembe kell vennünk, mielőtt igénybe vesszük a székhelyszolgáltatást. Ilyen az, hogy mennyi a vállalkozásunk iparűzési adója. Azt is át kell gondolnunk, hogy van-e a cégünknek telephelye vagy fióktelepe, ami a székhelyáttétel után az iparűzési adó mentes Újlengyelen kívül esne. Mert bizony ez az egyik települése a székhelyszolgáltatásnak. Ha kívül esik, akkor meg kell osztani az iparűzési adót, és ebben az esetben nem biztos, hogy teljesen megéri igénybe venni a szolgáltatást. Korábban nem hallottam róla, hogy Újlengyel településen nincs iparűzési adó, de a szekhelyszolgaltatas24.hu-nak köszönhetően már ezt is megtudtam. Nekem szimpatikus is volt ez a lehetőség, hiszen valószínűleg nem véletlen választotta már több nagyvállalat Újlengyelt székhelyül. Nagyon örültem neki, hogy a német barátom ilyen tájékozott volt a székhelyszolgáltatást illetően, így egy nagyon jó tippet adott nekem, ami lehetőleg majd megkönnyíti az életem. Biztosan bele fogok vágni ebbe, az egyéni vállalkozásom székhelye pedig Újlengyel lesz.

egyéni vállalkozás székhely