Kirándulásnak indult, cirkon korona lett a vége

Tavaly ősszel egy kellemes hétvégi kiruccanást terveztünk a családommal Németországba. Gyakran járunk Münchenbe, vannak ott barátaink, úgyhogy most is, mint a legtöbb Oktoberfest alkalmával meglátogattuk őket. Nagyon szeretjük a jó búzasöröket és a jó bajor kolbászokat, de annál is inkább azt a hangulatot, ami ezeknek a rendezvényeknek a kötelező velejárója.

Mindent ment a megszokott forgatókönyv szerint, kellemes beszélgetések, finom sörök és ételek, na meg persze a sramli. Aztán ahogy véget ért a nap, borzasztóan elkezdett fájni a fogam. Sosem történt még ilyen velem, ezért nagyon megijedtem.

Ahogy hazaértünk, azonnal felkerestem a fogorvosom. Ennek sajnos az lett az eredménye, hogy búcsút kellett intenem a fogamnak, mert már menthetetlen volt. Gondoltam sebaj, legalább megszabadulok ettől a rettentő fájdalomtól, amit azóta sem csillapított semmi. Na de fog nélkül mégsem maradhatok, erre pedig a megoldást az úgynevezett cirkon korona jelentette. Ez annyit takar, hogy a korona, amit a hiánypótlásra készítettek cirkóniumból készült, vagyis biokompatibilis, nem vált ki belőlem semmilyen allergiás reakciót. Ez azért volt fontos, mert időnként elég rosszul reagál a szervezetem a különféle fémekre, ráadásul váratlanul. Belegondolni sem merek, hogy mi történt volna, ha ez a számban megy végbe. Ezen kívül azért is jó ez az anyag, mert nagyon pontos és esztétikus fogat lehet belőle készíteni, ráadásul nagyon jók a szilárdsági tulajdonságai, tehát nyugodt szívvel ehetek vele keményebb ételeket – azóta is – anélkül, hogy bármi rongálódás keletkezne a fogon vagy akár az én szájüregemben.

Egy szóval tehát örülök, hogy ezt a megoldást választottuk a fogorvosommal, mert esztétikus, strapabíró és még a pénztárcám sem bánta.